Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Suliszewie

73-222 Suliszewo

ul. Zwycięstwa 28

Adres

73-222 Suliszewo


ul. Zwycięstwa 28


Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1074138
  • Do końca roku: 102 dni
  • Do wakacji: 275 dni

Kartka z kalendarza

Kontakt

TEL. 95 765 64 18,

e-mail: osw-suliszewo@wp.pl 

DRUGIE SPOTKANIE Z PRACODAWCAMI

   Dnia 16.05.2018 r. w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Suliszewie odbyło się kolejne spotkanie z pracodawcami realizowane w ramach projektu „Nowe kwalifikacje szansą na lokalnym rynku pracy”. Na spotkanie zostali zaproszeni przedstawiciele Powiatu, pracodawcy u których uczniowie realizowali lub będą realizować wakacyjne staże, osoby odpowiedzialne za prawidłowe działanie projektu, prowadzący zajęcia w ramach projektu, rodzice i uczniowie.

   Dyrektor Ośrodka mgr Mariusz Bazan powitał wszystkich przybyłych na spotkanie, następnie mgr Beata Garbicz koordynator projektu przedstawiła realizowane w ramach projektu zadaniach i omówiła każde z nich. Główny nacisk położono na dokładne przedstawienie wakacyjnych płatnych staży, ponieważ to od nich uczestnicy projektu rozpoczną swój udział w projekcie. Główna księgowa mgr Anna Chrzan przedstawiła ogólną wartość projektu, dotychczasowe i przyszłe wydatki z podziałem na poszczególne zadania. Uczestnicy spotkania obejrzeli dwie pracownie kuchenne a także zakupiony w ramach projektu nowoczesny sprzęt do utrzymywania wysokiego standardu potraw.

   Na spotkanie z pracodawcami uczniowie wraz z nauczycielami panią Beatą Garbicz, Agnieszką Kędzierską-Szczerbak i Renatą Grejć przygotowali poczęstunek, udekorowali salę i pomogli przy obsłudze osób zaproszonych, wywiązali się z tego zadania znakomicie. Podczas rozmów z pracodawcami i rodzicami można było obejrzeć przygotowaną przez prowadzącą zajęcia panią Beatę Garbicz prezentację z zajęć.

   W trakcie rozmów z pracodawcami można było się podzielić doświadczeniami o początkach pracy młodych ludzi w zakładach gastronomicznych, ich zaangażowaniu, wykorzystaniu sprzętu gastronomicznego. Spotkanie było owocne i utwierdziło wszystkich w przekonaniu, że dzięki wsparciu ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020 uczestnicy projektu zdobyli namiastkę doświadczenia w rzeczywistych warunkach pracy.