Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia
W okresie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia uczniowie kierunku kucharz mają za zadanie przygotować ciasta i ciasteczka na Szkolną Wigilię , która w tym roku szkolnym 2015/2016 odbyła się w dniu 17 grudnia w naszym Ośrodku. Na podstawie zgromadzonych przepisów uczniowie na zajęciach praktycznych sporządzali ciasteczka półkruche kakaowe, piernikowe, śmietankowe, pyszne rogaliki drożdżowe z nadzieniem z jabłek z cynamonem z polewą cytrynowo-lukrową w orzechowej, makowej i kokosowej posypce, ciasto z bakaliami pod nazwą „Dziadek”, jabłeczniki, wspaniałe ciasta pod nazwą orzechowiec/snikers i porzeczkowiec. Uczniowie nabywają dzięki temu umiejętności sporządzania ciast nie tylko wymaganych specyfiką zawodu, ale też do wykorzystania w codziennym życiu i w okresie świątecznym w swoich domach rodzinnych.
.