Ciąg dalszy zajęć
Uczestnicy projektu ”Nowe kwalifikacje szansą na lokalnym rynku pracy” podczas swoich zajęć planują posiłki i układają menu. Chętnie uczestniczą w zajęciach, podczas których mogą wykonać zaplanowane wcześniej potrawy, wykorzystując zakupiony w ramach projektu sprzęt, uczą się obsługi nowego sprzętu i korzystają z niego podczas zajęć.
W ramach zajęć uczniowie wykonali kolorowe naleśniki z nadzieniem słonym i słodkim, pierś kurczaka nadziewaną szpinakiem , zupę kapuśniak z kiszonej kapusty, II danie obiadowe ziemniaki z wody, kotlety mielone, a także babeczek z sosem czekoladowym, parówki tzw. „po dyrektorsku” oraz placek po zbójnicku z sosem z piersi kurczaka.
Uczestnicy projektu wykonują tradycyjne potrawy kuchni regionalnej oraz innych narodów. Wszystkie wykonane potrawy degustują na miejscu a pozostałą część zabierają do domu, aby ocenić je wspólnie z rodziną.
Prowadząca zajęcia
mgr Beata Garbicz