PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINU ZAWODOWEGO - KUCHARZ.
Uczniowie klasy III i II SBIs kierunku kucharz podczas zajęć praktycznych w pracowni kuchennej przygotowują się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharza. Pracują według procedur i wymagań egzaminacyjnych w pracowni wyposażonej odpowiedni w sprzęt zatwierdzonej przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną w Poznaniu jako miejsce przeprowadzania części praktycznej egzaminu zawodowego dla naszych uczniów. Korzystając z arkuszy egzaminacyjnych z poprzednich lat, wykonują zadania w określonym czasie pod wprawnym okiem pań nauczycielek, posiadających uprawnienia egzaminatora. Pracę uczniów mogli też obserwować młodsi uczniowie naszego Ośrodka z klasy 7-8 Szkoły Podstawowej, którzy mają przed sobą do podjęcia ważną decyzją o kierunku dalszej nauki w szkole branżowej. Obejrzeli pracownię, sprzęt, zasady pracy, poznali różnorodność zadań i potraw, które objęte są programem kucharza.