KONKURS KULINARNY- „ZDROWIE NA TALERZU”
KONKURS KULINARNY- „ZDROWIE NA TALERZU”
DLA UCZNIÓW SZKOŁY BRANŻOWEJ
W RAMACH REALIZACJI OGÓLNOPOLSKIEGO PROGRAMU
„TRZYMAJ FORMĘ”
W dniu 26 kwietnia 2022r. uczniowie kierunku kucharz i pracownik pomocniczy obsługi hotelowej Szkoły Branżowej I stopnia, wzięli udział w konkursie kulinarnym pt.: Zdrowie na talerzu” zorganizowanym w ramach realizacji ogólnopolskiego programu „Trzymaj formę” w Ośrodku.
Uczniowie wybrany wcześniej przepis na potrawy zdrowe, lekkie tego dnia wykonali podczas zajęć praktycznych pod kierunkiem nauczycieli. Konkurs ten miał na celu poznanie sposobów na przygotowanie pysznych dań wykorzystując zdrowe, małokaloryczne surowce i techniki kulinarne.
Uczniowie spisali się na medal, wszyscy uczestnicy i goście z wielkim apetytem częstowali się przygotowanymi smakołykami. Każdy uczeń został nagrodzony za swoją pracę i udział w konkursie.
Uczestnikami konkursu byli:
- Piotr Paczkowski kl I - Kalafiorowe kotleciki
- Filip Bińkowski kl I - Dietetyczne ciasto biszkoptowo- jogurtowe z galaretką
- Andżelika Nalewska kl II - Orzeźwiające dietetyczne ciasto z malinami
- Kinga Kamać kl IIIa – Pierogi jabłkowo-rodzynkowe