WARSZTATY U PRACODAWCY
Dnia 28.03.2019 roku uczestnicy projektu „Nowe kwalifikacje szansą na lokalnym rynku pracy”, wzięli udział w warsztatach organizowanych u pracodawcy. Tego dnia gościli nas w Choszcznie państwo Agnieszka i Hubert Garbacz właściciele pizzerii Cosa Nostra.
Uczestnicy warsztatów w naturalnych warunkach doskonalili swoją wiedzę praktyczną, dzięki bezpośredniemu przekazywaniu informacji, mogli od razy zastosować nowo zdobytą wiedzę i umiejętności.
W ramach warsztatów uczniowie przygotowywali pizzę (rozciągali ciasto, uczyli się podrzucać ciasto), układając na niej ulubione i wybrane przez siebie dodatki. Kolejnym zadaniem do wykonania było przygotowanie sałatki, każdy z uczestników warsztatów przygotował sałatkę z dodatkami, które najlepiej mu smakowały. Była więc sałatka caprese, grecka i z kurczakiem a także pieczywo czosnkowe. Następnym zadaniem było przygotowanie dania z makaronu, wszyscy wybrali penne tonno, czyli makaron z brokułem, kurczakiem, serem mocarella, bazylią i sosem śmietanowo-serowym.
Wszyscy uczestnicy projektu wychodzili z warsztatów ogromnie zadowoleni, zdobyli namiastkę doświadczenia w rzeczywistych warunkach pracy, podnieśli swoje kwalifikacje zawodowe.
Dziękujemy państwu Agnieszce i Hubertowi Garbacz właścicielom pizzerii Cosa Nostra za umożliwienie uczestnikom projektu wzięcia udziału w warsztatach.
Koordynator projektu
mgr Beata Garbicz