Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Suliszewie

73-222 Suliszewo

ul. Zwycięstwa 28

Adres

73-222 Suliszewo


ul. Zwycięstwa 28


Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1073903
  • Do końca roku: 102 dni
  • Do wakacji: 275 dni

Kartka z kalendarza

Kontakt

TEL. 95 765 64 18,

e-mail: osw-suliszewo@wp.pl 

ROK SZKOLNY 2020/2021 WYKAZ PODRĘCZNIKÓW - SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA

 WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2020/2021

 SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA

Szkoła Branżowa I stopnia    klasa I 

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmioty ogólne

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

język polski

Barbara Chuderska

Język polski. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia

OPERON

Należy kupić

historia

Janusz Ustrzycki, Mirosław Ustrzycki

Historia klasa 1. Szkoła branżowa I stopnia

OPERON

Należy kupić

geografia

Kurek Sławomir

Geografia 1 dla szkoły branżowej

I stopnia

OPERON

Kupują tylko uczniowie uczęszczający do klasy  w zawodzie monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

biologia

 

Biologia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia

OPERON

Kupują tylko uczniowie uczęszczający do klasy w zawodzie: kucharz oraz pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, 

wychowanie do życia w rodzinie

Praca zbiorowa pod redakcją Teresy Król, Marii Ryś

Wędrując ku dorosłości. Wychowanie do życia w rodzinie dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Klasa I-III

Rubikon

Należy kupić

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

język niemiecki

Małgorzata Jezierska-Wiejak, Elzbieta Reymont

Transfer Deutsch 1. Podręcznik. Język niemiecki

Transfer Deutsch 1. Zeszyt ćwiczeń. Język niemiecki

Wydawnictwo Szkolne PWN

Nie kupować

chemia

 

Chemia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej

 I stopnia

OPERON

Kupują tylko uczniowie uczęszczający do klasy w zawodzie: kucharz oraz pracownik pomocniczy obsługi hotelowej

fizyka

 

Fizyka 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia

OPERON

Kupują tylko uczniowie uczęszczający do klasy  w zawodzie monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

informatyka

Wojciech Hermanowski

Informatyka. Podręcznik dla szkól branżowych I stopnia.

OPERON

Należy kupić

edukacja dla bezpieczeństwa

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński

Edukacja dla  bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkól branżowych I stopnia.

OPERON

Należy kupić

matematyka

K. Wej,

W. Babiański

To się liczy! Podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 1 branżowej szkoły I stopnia

Nowa Era

 

Nie kupować.

 

 

Przedmioty zawodowe: kucharz,  klasa  I  SBIs 

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

Przedmioty zawodowe

Anna Kmiołek

 

Sporządzanie napojów i potraw

WSiP

 

Należy kupić

 

Podręcznik do całego cyklu kształcenia w szkole branżowej

 

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 1 Technologia gastronomiczna

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Technologia gastronomiczna

Marzanna Zienkiewicz

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 3 Wyposażenie zakładów gastronomicznych

Magdalena Kaźmierczak

BHP w branży gastronomicznej

 

Przedmioty zawodowe: monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie, klasa  I  SBIs

 Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

technologia

Solanek R., Pyszel R.

Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych cz.1

WSiP

Należy kupić

Podstawy budownictwa

M. Popek

Budownictwo ogólne

WSiP 

 

Należy kupić

technologia

T. Maj

Rysunek techniczny budowlany

WSiP 

 

Należy kupić

bezpieczeństwo i higiena pracy

M. Karbowiak, W. Bukała

BHP w branży budowlanej

WSiP

Należy kupić

podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

T. Maj

Prowadzenie działalności gospodarczej w branży budowlanej

WSiP

Należy kupić

język obcy (niemiecki) zawodowy

Maria Ratajczak,  Marlena Kucz

Język niemiecki zawodowy w budownictwie

WSIP

 

Należy kupić

 

 

Zawód: pracownik pomocniczy obsługi hotelowej,  klasa  I  SBIs

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

 

Klasa

Nazwa podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Uwagi

 

 

 

 

Szkoła Branżowa I stopnia

Klasa 1

Technologia prac w obiektach hotelarskich Część 1

Utrzymanie czystości i porządku w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie oraz zasady BHP

Marek Halama

wydanie własne

M. Halama

tel. 606 653 362

e-mail:marek.ha@op.pl

 

 

 

 

Kupuje uczeń na cały cykl nauki w szkole branżowej

Technologia prac w obiektach hotelarskich. Część 1. Zeszyt ćwiczeń

Marek Halama

wydanie własne

M. Halama

tel. 606 653 362

e-mail:marek.ha@op.pl

Technologia prac w obiektach hotelarskich Część 2

Działalność pralni hotelowej oraz wykonywanie prac w otoczeniu hotelu i pielęgnacja terenów zielonych

Marek Halama

wydanie własne

M. Halama

tel. 606 653 362

e-mail:marek.ha@op.pl

Technologia prac w obiektach hotelarskich. Część 2. Zeszyt ćwiczeń

Marek Halama

wydanie własne

M. Halama

tel. 606 653 362

e-mail:marek.ha@op.pl

 

 

Szkoła Branżowa I stopnia     klasa II  A    (PO KLASIE 8)

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmioty ogólne:

 

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

język polski

Katarzyna Tomaszek

Język polski. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia. Klasa 2.

OPERON

Należy kupić

matematyka

K. Wej

W. Babiański

To się liczy!

Podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia

Nowa Era     

Nie kupować

geografia

Kurek Sławomir

Geografia 2 dla szkoły branżowej

I stopnia

OPERON

Kupują tylko uczniowie uczęszczający do klasy  w zawodzie monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

historia

Janusz Ustrzycki, Mirosław Ustrzycki -

Podręcznik dla Szkoły branżowej I stopnia - historia dla klasy 2.

Nowa Era

Należy kupić

wychowanie do życia w rodzinie

Ryś Maria

(red.)

Wędrując ku dorosłości

Wychowanie do życia w rodzinie dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych  Wędrując ku dorosłości – ćwiczenia

Rubikon

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

język niemiecki

Małgorzata Jezierska-Wiejak, Elzbieta Reymont

Transfer Deutsch 1. Podręcznik. Język niemiecki

Transfer Deutsch 1. Zeszyt ćwiczeń. Język niemiecki

Wydawnictwo Szkolne PWN

 

Nie kupować

podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

Gorzelany Teresa,

Aue Wiesława

Prowadzenie działalności gospodarczej

 

WSiP

 

Należy kupić

podstawy przedsiębiorczości

Makieła Zbigniew, Rachwał Tomasz

Krok w przedsiębiorczość, Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Należy kupić

 

 

Przedmioty zawodowe: kucharz, klasa  II A SBIs

Uczeń kupuje podręczniki (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

 

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Marzanna Zienkiewicz

Sporządzanie potraw i napojów Część I i II

 

WSiP 2018

 

 

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język niemiecki zawodowy

w gastronomii

  1. Dul

Język niemiecki zawodowy w gastronomii

 

 

WSiP

Należy kupić

 

 

Przedmioty zawodowe: monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie, klasa  II A SBIs

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

technologia

Solanek R., Pyszel R.

Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych cz.1

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

Podstawy budownictwa

M. Popek

Budownictwo ogólne

WSiP 

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

technologia

T. Maj

Rysunek techniczny budowlany

WSiP 

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

bezpieczeństwo i higiena pracy

M. Karbowiak, W. Bukała

BHP w branży budowlanej

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

T. Maj

Prowadzenie działalności gospodarczej w branży budowlanej

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język obcy (niemiecki) zawodowy

Maria Ratajczak,  Marlena Kucz

Język niemiecki zawodowy w budownictwie

 

WSIP

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

Szkoła Branżowa I stopnia     klasa II  B    (PO GIMNAZJUM)

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmioty ogólne:

 

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

Język polski

Barbara Chuderska

Język polski Część 2 Odkrywamy  na nowo

Operon

kupić

matematyka

K. Wej

W. Babiański

To się liczy!

Podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia

Nowa Era     

Nie kupować

historia

Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

wychowanie do życia w rodzinie

Ryś Maria

(red.)

Wędrując ku dorosłości

Wychowanie do życia w rodzinie dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych 

Rubikon

Należy kupić

język niemiecki

Potapowicz Anna, Tkaczyk Krzysztof

Aha” Neu 1 B  Poziom podstawowy

WSiP

 

Nie kupować

podstawy przedsiębiorczości

Makieła Zbigniew, Rachwał Tomasz

Krok w przedsiębiorczość, Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Należy kupić

 

Przedmioty zawodowe: kucharz, klasa  II B SBIs

Uczeń kupuje podręczniki (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

Zienkiewicz Marzanna

Sporządzanie i ekspozycja potraw i napojów Część III

 

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Kmiołek Anna

Sporządzanie i ekspozycja potraw i napojów Część I i II

 

WSiP

 

 

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

bezpieczeństwo i higiena pracy

Szczęch Krzysztof

Bezpieczeństwo i higiena pracy

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język niemiecki zawodowy

w gastronomii

  1. Dul

Język niemiecki zawodowy w gastronomii

 

 

WSiP

Nie kupować

sporządzanie potraw i napojów – zajęcia praktyczne

Anna Kmiołek

Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności

WSiP

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia.

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

Przedmioty zawodowe: monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie, klasa  II B  SBIs

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

technologia

Solanek R., Pyszel R.

Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych cz.1

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

Podstawy budownictwa

M. Popek

Budownictwo ogólne

WSiP 

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

technologia

T. Maj

Rysunek techniczny budowlany

WSiP 

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

bezpieczeństwo i higiena pracy

M. Karbowiak, W. Bukała

BHP w branży budowlanej

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

T. Maj

Prowadzenie działalności gospodarczej w branży budowlanej

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język obcy (niemiecki) zawodowy

Maria Ratajczak,  Marlena Kucz

Język  niemiecki  zawodowy w budownictwie

WSIP

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

 

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

Szkoła Branżowa I stopnia   klasa III

Uczeń kupuje tylko zaznaczone podręczniki (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

Przedmioty ogólne:

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

j. polski

Elżbieta Nowosielska,

Urszula Szydłowska 

„ Zrozumieć świat” Podręcznik kl. 3

 Nowa Era

Należy kupić 

wiedza o społeczeństwie

Arkadiusz Janicki

W centrum uwagi. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla szkół ponadgimnazjalnych.  Zakres podstawowy.

Nowa Era

należy kupić

matematyka

Jan Skowron 

Matematyka dla klasy III szkoły zawodowej

WSiP

Nie kupować.

Uczeń otrzyma podręcznik

od nauczyciela.

Podręcznik dla szkolnictwa specjalnego.

język niemiecki

Krzysztof Tkaczyk,

Anna Potapowicz

„Aha” Neu 2A  Poziom podstawowy

WSiP

Nie kupować

wychowanie dożycia w rodzinie

Teresa Król,

Maria Rys

Wędrując ku dorosłości

Rubikon

Należy kupić

 

Przedmioty zawodowe: kucharz, klasa  III SBIs

Uczeń kupuje podręczniki (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

 

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Uwagi

wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

Zienkiewicz Marzanna

Sporządzanie i ekspozycja potraw i napojów Część 3 Wyposażenie zakładów gastronomicznych

 

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

technologia gastronomiczna

Kmiołek Anna

Sporządzanie i ekspozycja potraw i napojów. Część 1 Technologia gastronomiczna

Sporządzanie i ekspozycja potraw i napojów. Część 2 Technologia gastronomiczna

WSiP

 

 

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

bezpieczeństwo i higiena pracy

Szczęch Krzysztof

Bezpieczeństwo i higiena pracy

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język niemiecki zawodowy

w gastronomii

  1. Dul

Język niemiecki zawodowy w gastronomii

 

 

WSiP

Nie kupować

sporządzanie potraw i napojów – zajęcia praktyczne

Anna Kmiołek

Sporządzanie napojów i potraw

WSiP

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia.

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

Magdalena Kaźmierczak

BHP w branży gastronomicznej

WSiP

Podręcznik dla całego cyklu kształcenia.

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

 

Przedmioty zawodowe: monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie, klasa  III  SBIs

Uczeń kupuje podręczniki  według zaleceń umieszczonych w uwagach (będzie zwrot kosztów przez gminę do określonej kwoty)

 

technologia

Solanek R., Pyszel R.

Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych cz.2

WSiP

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

Podstawy budownictwa

M. Popek

Budownictwo ogólne

WSiP

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

technologia

T. Maj

Rysunek techniczny budowlany

WSiP

 

Podręcznik dla całego etapu edukacyjnego

Jeżeli uczeń kupił podręcznik w klasie I – nie kupuje

język obcy (niemiecki) zawodowy

Maria Ratajczak,  Marlena Kucz

Język  niemiecki  zawodowy w budownictwie

WSIP

 

nie kupować